A Cinemira, hazánk egyetlen Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválja az ünnepek alatt is meglepetéssel készül: december 6. és  január 6. között elindítja a Cinemira Stream szolgáltatást. Az ünnepi hónapban 45 fiataloknak szóló kisfilm és animáció elérhető ingyenesen a Cinemira Stream platformján, korosztály szerinti keresési lehetőséggel.

Idén télen számos mozi kénytelen csökkenteni a nyitvatartási idejét vagy teljesen bezárnia a kapuit, a Cinemira Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztivál viszont szeretné, hogy a fiatal közönség ne maradjon néznivaló nélkül az ünnepek alatt! A fesztivál december 6-tól kezdődően, egy hónapon át eddigi legjobb versenyfilmjeiből nyújt ingyenes válogatást a közönségnek újdonsült Streaming aloldalán keresztül, ahol életkori ajánlás szerint böngészhetőek a mókás, tanulságos és elgondolkodtató kisjátékfilmek, animációk.

A fesztivál 45 kisfilmmel indul, de december folyamán felkerülnek további meglepetésfilmek is.

A Cinemira KIDS korábbi nyertes filmjei közül látható többek között A papírsárkány (The Kite) című megható, stop-motion technikával készült nagyapa-unoka történet, egy váratlan fordulatot vevő szülinapi zsúr A csodálatos játék (The Amazing Toy) című filmben, az egy magyar kisfiú és egy kínai kislány barátságát bemutató Kicsi csípős, és a magyar sakkbajnokokról szóló Cserebogarak: A polgár lányok.

Rendhagyó módon a nézők a 2023-as Cinemira KIDS kínálatába is előzetes betekintést kapnak, olyan, még vetítésre váró versenyfilmekkel, mint az afrikai népmeséken alapuló A világ születése (KUUMBA UMBO) című animáció, a Piroska meséjét humorosan folytató Óvakodj a farkastól! (Beware The Wolf!), vagy a súlyos veszteséget feldolgozni próbáló testvérek álmáról szóló Színes álom (Dream in Color) című animációs film.

A kamaszoknak szóló, idén novemberben megrendezett Cinemira TEEN versenyéről frissen érkeznek a párkapcsolati kérdésekről mesélő Paradicsommadár (Bird of Paradise), illetve a magyar Klíma, Orrvérzésig és Perfect Match című kisfilmek. Látható az idei Cinemira TEEN legjobb nemzetközi kisfilmjének választott, útkeresésről és a szülői elvárások súlyáról szóló Trófea (Trophy), valamint az animációs zsűri külön dicséretében részesített, mentális higiénéről szóló Nyári zápor (Sommerragen) című alkotás is.

A Cinemira decemberi online filmfesztiváljának teljes kínálatát itt lehet böngészni, a filmek 2023. január 6-ig lesznek elérhetőek.

A Cinemira Nemzetközi Ifjúsági- és Gyerekfilmfesztivál főtámogatója a Nemzeti Filmintézet.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Corvin Mozi
1082, Budapest, Corvin köz 1.