RÖVIDFILM ZSŰRI

Kárpáti György Mór

Rendező
Kárpáti György Mór 1984-ben született, Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a film- és televízió rendező szakon tanult. Kisjátékfilmjei a Berlinalén és a cannes-i filmfesztiválon mutatkoztak be. Guerilla című, első nagyjátékfilmjét 2019-ben mutatták be a Göteborgi Nemzetközi Filmfesztiválon, és elnyerte a Magyar Filmkritikusok
Díját a legjobb debütálásért. Jövő nyár című második, független nagyjátékfilmjét a Tallinn Black Nights Filmfesztiválon mutatják be. A Castorp Filmes Képzőműhely egyik alapítója. A Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete tagja.

Olasz Renátó

Rendező, színművész
1992 ben született Tiszavasváriban. Dráma tagozatos gimnáziumba járt, ahol színházi előadásokat és kísérleti filmeket rendezett. A régi SZFE-n végzett színművész szakon, majd szabadúszóként dolgozott. 2022-ben fog diplomázni a FreeSzfe Egyesületben filmrendező mester szakon Hajdu Szabolcs, Pálfi György, Gigor Attila és Schwectje Mihály osztályában.

Szakonyi Noémi Veronika

Rendező, producer
A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett mesterdiplomát nemzetközi kapcsolatok szakon, majd három évig ösztöndíjjal Kínában tanult, ahol 2011-ben elvégezte a Pekingi Filmakadémia egyéves filmkészítő képzését. 2012-ben felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilm-rendező mester szakára, ahol 2015-ben diplomázott. Rendezőként 2022-ben készítette el első filmjét Hat hét címmel, amely a Szarajevói Filmfesztiválon debütált, és megnyerte a CineFest Nemzetközi Filmfesztivál Nagydíját.

ANIMÁCIÓS ZSŰRI

Darabos Éva

Animációs rendező
Darabos Éva 2019-ben diplomázott a MOME Animáció szakán. Rajong minden mozgóképes technikáért és imád filmeket nézni a legkülönbözőbb műfajokból. Diplomafilmje, a Pá, kis panelom! számos díjat nyert, többek közt a kanadai OIAF 2020 legjobb dizájnért járó díját, a KAFF 2021 fődíját (megosztva), a Cinefest 2021 CineNewWave kategória díját, és a 2021-es Cinemira TEEN-en a fődíjat és a legjobb animációs film díját is bezsebelte. Új filmtervjének fejlesztése mellett szabadúszó animációs művészként dolgozik, valamint a szaktársaival közösen létrehozott HEN animációs csapat tagja.

Herczeg Zsófi

Újságíró, a Dot & Line alapítója
A BGF Kommunikáció és médiatudomány alapszakán és az ELTE Magyar nyelv és irodalom alapszakán, valamint Filmtudomány mesterszakán végzett. 2015-ben hozta létre a Dot & Line nevű animációs oldalt, melyen a kortárs magyar animáció áll fókuszban. Jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetem animációs fesztiválforgalmazója, a Filmhu magyar filmes portál újságírója, illetve a budaörsi Illyés Szakképző Akadémián tanít animációtörténetet. Részt vesz a Friss Hús Budapest, a Primanima, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, az Anilogue és az Ukmukfukk Zinefeszt szervezésében, valamint különböző animációs események és projektek létrejöttében.

Pálfi Zsolt

Animációs rendező
Animációs pályafutását a Pannónia Filmstúdióban kezdte 1991-ben, majd a Loonland Stúdióban folytatta munkásságát, ahol számos tévésorozat és egészestés film gyártásában vett részt. 2004-ben készítette első egyedi rövid filmjét . A Cinemon Entertainment animációs filmstúdió alkotója, ahol az ismert Lengemesék mozifilmeket és sorozatot rendezte, valamint a Salamon király kalandjai című film animációs rendezőjeként működött közre. Jelenleg a Csongor és Tünde egészestés animációs filmen dolgozik rendezőként, amely Dargay Attila karaktertervei alapján készül és várhatóan 2024-ben kerül a mozikba.

DIÁKZSŰRI

A Legjobb Magyar Ifjúsági Rövidfilm díjáról idén több ezer középiskolás diák szavazata dönt!

DÍJAK

Fődíj: Aranymókus – Legjobb Magyar Ifjúsági Rövidfilm (Diákzsűri)

Aranymókus – Legjobb Rövid Animáció

Aranymókus – Legjobb  Rövidfilm

Videóverseny – Junior Mókus – A Legjobb Videó Díj

Videóverseny –  A legjobb videó a Bookline-Yettel: Betűből képkocka témában 

Videóverseny – A legjobb videó a 90 évnyi LEGO témában

Videóverseny – A legjobb videó a Jövőkép témában

Videóverseny – Különdíj

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Corvin Mozi
1082, Budapest, Corvin köz 1.