RÖVIDFILM ZSŰRI

Bernáth Szilárd

Filmrendező
2011-ben szerzett diplomát az ELTE magyar, filmtudomány, pedagógia- és pszichológia tanszékein. Kisjátékfilmjeivel (Fizetős nap, Szabadok) számos hazai és nemzetközi fesztiválszereplést és díjat nyert el.

Első nagyjátékfilmjének, a Larrynek a Tallinn Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon volt premierje, a Cottbusi Nemzetközi Filmfesztiválon két díjat nyert. A Larryt itthon többek között a Filmkritikusok Díjátadóján ismerték el négy kategóriában, az Art-Mozi Egyesület pedig az év filmjének választotta 2023-ban.
(Fotó: Kristóf Balázs)

Marta Jodko

Az Ale Kino! Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztivál főkoordinátora
Művészettörténetet tanult a poznańi Adam Mickiewicz Egyetemen. 2010 óta progammerként dolgozik az Ale Kino! Nemzetközi Fiatal Közönség Filmfesztiválon, a Biennále Art for Children, valamint az Animator Animációs Filmfesztivál Gyermekek részében. 2022 óta az Ale Kino! Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztivál főkoordinátora és az ECFA igazgatósági tagja.

Felix Vanginderhuysen

Az ECFA (Európai Gyerekfilm Szövetség) főtitkára
1954-ben született. Mesterszakos diplomáját társadalomtudományból szerezte a Leuveni Egyetemen. 1978-ban kezdett el dolgozni a Jekino nevű, minőségi gyerekfilmek promóciójával foglalkozó non-profit szervezetnél. A későbbi évtizedek során a Jenkio mind a forgalmazás, mind pedig a filmoktatás terén az egyik vezető szervezetté nőtte ki magát. 1989-ben Antwerpenben megalapította az Európai Ifjúsági Filmfesztivált, 2000-ben pedig társalapítója volt a Lessons in the Dark elnevezésű filmes iskolai projektnek. 2017-ben mindhárom szervezet (a Jekino, a filmfesztivál és a Lessons in the Dark) egybeolvadt a Flamand Gyerekfilm Intézet (JEF) formájában. 1988-ban megalapította az Európai Gyerekfilm Szövetséget (ECFA), és a kezdetektől betölti a szervezet főtitkári posztját. 2007-ben megkapta a Flamand Kulturális Minisztérium kitüntetését, a Flamand Kulturális Díjat.

ANIMÁCIÓS ZSŰRI

Julia Skala

Animation rendező
1997-ben született a németországi Wiesbadenben, animációt tanult a Baden-Württembergi Filmakadémia neves AnimationsInstitutján és a híres párizsi Gobelins, l'école de l'image-nél. Oscar Jacobsonnal közösen rendezett rövidfilmje, a SOMMERREGEN (Nyári zápor) számos nemzetközi filmfesztiválon megfordult, beleértve a Manchester Animation Festivalt, az Anim'estet, a CINANIMA-t és az Animateka Festivalt. 2022-ben a Cinemira TEEN animációs zsűrijének külön dicséretében részesült. 2022 óta Julia Skala az East European Film Bulletin online magazin írójaként is tevékenykedik, jelenleg pedig egy új animációs rövidfilmen dolgozik.

Buda Flóra Anna

Animációs rendező
1991-ben született Budapesten. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanult animációs rendezést, 2018-ban diplomázott. Diplomafilmje, az Entropia megnyerte a legjobb rövidfilmnek járó Teddy-Díjat a 2019-es Berlinale-n. 2023-ban 27 című animációja megnyerte Legjobb Rövidfilmnek járó Arany Pálmát a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

Sipos Orsolya

Producer
2003 óta dolgozik az animációs filmiparban. A Varga Stúdióban, majd a Studio Baestarts-nál produkciós vezetőként a Minimax, a Cartoon Network és a Nickelodeon tévésorozatain és reklámfilmjein dolgozott. Több animációs játékfilmnek, tévésorozatnak, mint például a Pettson és Findus vagy az Angelina Balerina, volt a gyártási koordinátora. A MOME Animációs Tanszékén 2006-2018 között koordinálta a diplomafilmek gyártását line producerként, illetve részt vett nemzetközi alapképzési programok szervezésében. Jelenleg a SALTO Films producereként animációs projektekkel foglalkozik, mint a 2023-as Berlinalen bemutatott egészestés animációs film, a Műanyag égbolt.

A KÖZÉPISKOLÁSOK VERSENYÉNEK ZSŰRIJE

Tenki Réka

Színművész
1986. június 18-án született Debrecenben. Gimnáziumba, az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatára járt, és a gimnáziumi évek alatt szerepelt a debreceni Csokonai Színház Rómeó és Júlia előadásában, mint Júlia. 2004-2008- ban járt a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakára. Osztályfőnökei: Zsámbéki Gábor, Zsótér Sándor és Bodó Viktor voltak. 2008- 2012. Katona József Színház 2012- 2015. Nemzeti Színház 2016- Örkény Színház. Férje, Csányi Sándor színművész, két gyermekük van. Olyan filmekben szerepelt, mint a Szabadság – Különjárat, a Testről és lélekről, Budapest Noir, a Seveled vagy a Véletlenül írtam egy könyvet.
(Fotó: Horváth Judit)

Somogyi György

Forgatókönyvíró
Somogyi György forgatókönyvíró, a Gyerekfilm Akadémia oktatója. Nevéhez több tévé- és díjnyertes kisfilm fűződik, valamint egy népszerű képregény, a Kittenberger alkotója.

A Legjobb Magyar Ifjúsági Rövidfilm díjáról idén több ezer középiskolás diák szavazata dönt!

DÍJAK

CINEMIRA TEEN DÍJAK:

Aranymókus – A Legjobb Magyar Ifjúsági Film

Aranymókus – A Legjobb Nemzetközi Rövidfilm

Aranymókus – A Legjobb Nemzetközi Rövid Animáció

Budapest Ifjú Tehetség Díj

CINEMIRA TEEN DIÁKFILM DÍJAK:

Aranymókus – A Legjobb Diákfilm 

Diákfilm Különdíj Diákfilm

Közönségdíj

CINEMIRA VIDEÓVERSENY DÍJAK:

Cinemira Junior Music Video – Legjobb videóklip

Cinemira Junior Music Video – Különdíj

Cinemira TikTok Cinema – Legjobb videó

Cinemira Lego videó – Legjobb videó

Cinemira Videó Verseny Közönségdíj

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Corvin Mozi
1082, Budapest, Corvin köz 1.