Október 9. Szombat 13:00 / Kis Hall

Magyarországi premier!

A 13 éves Pep fülig szerelmes a nála egy évvel idősebb Sara Amatba, egy lányba, aki a nagyapja falujában él. Egy nyári éjszakán Sara nyomtalanul eltűnik. Néhány órával később Pep a saját hálószobájában talál rá a rejtőzködő lányra.

Sara elárulja, hogy elszökött otthonról, és megkéri a fiút, hadd maradhasson vele. Pep vállalja, hogy megvédi őt, és társa lesz a nyár utolsó napjaiban, mielőtt mindketten elhagyják a falut.

A fiú innentől kettős életre kényszerül, hazugságok hálójába keveredik, miközben megpróbál eleget tenni Sara szeszélyeinek, amik folyamatosan próbára teszik. A nyár végére kénytelen lesz felnőni.

Laura Jou első nagyjátékfilmje Pep Puig spanyol író népszerű regénye alapján készült, hazájában 2019-ben mutatták be. Érzékenyen és átélhetően ragadja meg azt a fontos serdülőkori pillanatot, amikor egy kisfiú fiatal férfivá érik. A feledhetetlen nyári történetet meghatározza a csodálatos környezet, az elragadó katalán falucska, ahol játszódik.

Feliratos spanyol dráma, 90 perc

  • Rendező: Laura Jou
  • Szereplők: Biel Rossell, María Morera, Francesca Piñón, Isaac Alcayde, Pau Escobar, Joan Amargós Awanesyan, Faye Kimmijser, Jeroen van Koningsbrugge
  • Ország: Spanyolország
  • Gyártási év: 2019

Az élet Sara Amat nélkül elnyerte Barcelona-Sant Jordi Nemzetközi Filmfesztivál közönség- és kritikusi díjait, valamint a legjobb filmzenék járó Gaudí-díjat.

A fiatal nézőknek szóló dráma a 2020-as Zlín Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztivál nagy meglepetésnek számított, ahol a fesztivál fődíjával, az Aranycipellőkkel jutalmazták.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Akvárium Klub
1051, Budapest, Erzsébet tér 12.