November 20. Vasárnap 18:00 / Karády terem

A 15 éves, kijevi születési Olga tehetséges tornászlány, aki Svájcba költözik, hogy valóra váltsa olimpiai álmait. Miközben megpróbál beilleszkedni és új barátkora lelni, és keményen készül az Európa Bajnokságra, Ukrajnában maradt családja részt vesz az utcai tüntetéseken, amelyek a Majdan téri forradalomként híresülnek el. Olga csak a messzeségből figyelheti, hogy édesanyja, egy oknyomozó újságíró erőszakkal és fenyegetéssel néz szembe, miközben  szembe száll a brutális Yanukovich-rezsimmel.

A jegy vásárlásával segítheted az Ukrajnából hazánkba menekült fiatalokat!

Olgát az ukrán olimpiai csapat korábbi tagja, Anastasiia Budiashkina alakítja. A filmben ábrázolt történelmi események később egészen Ukrajna orosz megszállásáig vezettek, így közvetetten segít kontextusba helyezni a napjainkban zajló háborút, miközben sosem távolodik messzire fiatal főszereplőjének nézőpontjárót, aki a helyét keresi a világban. Vajon Olga képes lesz megvalósítani a személyes céljait, miközben hazájában éppen zajlik a történelem?

Feliratos filmdráma, 85 perc, 12+

  • Rendező: Elie Grappe
  • Szereplők: Nastya Budiashkina, Sabrina Rubtsova, Jérôme Martin
  • Ország: Franciaország, Svájc
  • Gyártási év: 2021

Elie Grappe filmdrámája 2021-ben elnyerte a Cannes-i kritikusok hetének SACD-díját, a Brüsszeli Nemzetközi Filmfesztivál közönsédíját és a Hamburg Filmfesztivál legjobb nagyjátékfilmnek járó díját.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Corvin Mozi
1082, Budapest, Corvin köz 1.