Október 9. Szombat 13:00-14:00 / Aula

Kíváncsi vagy arra, hogy lehet rendezőként elindulni a filmszakmában? Érdekel, hogyan készültek a legsikeresebb magyar filmek? Gyere el te is a Filmrendező leszek! című beszélgetésünkre, ahol elismert magyar rendezők avatnak be a filmvilág kulisszatitkaiba!

Vendégek:

Herendi Gábor

Filmrendező
Herendi Gábor 1991 óta dolgozik a filmiparban, 10 éven át csak reklámfilmeket csinált. 2002-ben mutatták be első játékfilmjét, a Valami Amerikát, amely megdöntött sokéves nézőszám rekordot. Azóta 7 nagyjátékfilmet (Valami Amerika 1-2-3, Magyar Vándor, Lora, Kincsem, Toxikoma) és két televíziós sorozatot készített, az HBO Társas játék sorozatának volt vezető rendezője, majd a Viasat csatornán futó Ízzig vérig című sorozatnak. Egy darab színházi rendezésével is büszkélkedhet, a Madách színházban a Diploma előtt című darabot állította színpadra, amely filmként már világsiker lett Dustin Hoffmann főszereplésével.

Horvát Lili

Filmrendező
Horvát Lili 1982-ben született Budapesten. A Sorbonne Nouvelle – Paris III egyetemen tanult audiovizuális művészetet, majd elvégezte a filmrendező szakot a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A Szerdai gyerek, Lili első nagyjátékfilmje 2015-ben elnyerte a Karlovy Vary Filmfesztivál East of the West fődíját, majd számos rangos díjjal jutalmazták világszerte. 2016-ban Horvát Lili Csernátony Dóra kreatív producerrel együtt megalapította a Poste Restante filmgyártó vállalatot. A cég első produkciója, Lili második nagyjátékfilmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre a 2020-as Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Giornate degli Autori versenyszekciójában debütált, Észak-amerikai premierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Jelentős díjakat kapott Varsóban, Chicagóban, Philadelphiában, Valladolidban, Antalyában, Les Arcs-ban, Buenos Airesben, Dublinban, Linzben, Portóban és Clevelandben, valamint Independent Spirit Awardra jelölték.

Deák Kristóf

Filmrendező
Deák Kristóf gyerekkorában sokáig zenész szeretett volna lenni, aztán tudós, hangmérnök, majd a rádiós műsorvezetést is kipróbálta – végül mégis filmes lett. Vágóként is dolgozott, mielőtt a rendezésbe vágott bele. Először kisfilmeket csinált (a Mindenki cíművel Oscar-díjat is nyert), de készített TV-sorozatot is, aztán egy egész estés tévéfilmet is (Foglyok). Most éppen Az Unoka című első mozifilmjét fejezi be.

Nagypál Orsi

Filmrendező
Nagypál Orsi 2010-ben végzett a London Film Schoolban, írt és rendezett négy kisjátékfilmet itthon és külföldön, amelyek számos nemzetközi fesztiválon versenyeztek. Több mint egy évet töltött neves európai forgatókönyv workshopokon saját fejlesztésű scriptjein dolgozva, majd tv-sorozat rendezőként a hazai HBO- nál debütált. A “Terápia” sikerei után a “Csak színház” c. romantikus vígjáték sorozat következett, majd a “Tóth János” c. abszurd vígjáték sorozat, amelynek első két évadában vezető rendezőként dolgozott. Mind a kritikusok, mind a közönség pozitívan fogadták első nagyjátékfilmét, a “Nyitva” c. romantikus vígjátékot 2018 októberében. 2019 februárjában rendezni hívták a “The Outpost” c. amerikai fantasy sorozat második évadába, majd 2020 elején a harmadik évadba. Mindkét nagyszabású forgatás Belgrádban zajlott külső és belső épített díszletekben és a belgrádi várban. A producerek egy amerikai függetlenfilm rendezését is Orsira bízták - ennek utómunkája jelenleg Los Angelesben zajlik.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Akvárium Klub
1051, Budapest, Erzsébet tér 12.