Október 9. Szombat 15:00 / Nagy Hall

Magyarországi premier!

A SKAM sztárja, Josefine Frida a Cinemira TEEN vendége! Közönségtalákozó a film után!

A felszínen minden tökéletesnek tűnik: a 19 éves Mirjam a Szabadság nevű evangélikus mozgalom karizmatikus lelkészének mostohalánya. Mirjam a diszkó freestyle tánc világbajnokaként és a gyülekezet ifjúsági csoportjának vezetőjeként az egyház büszkesége.

Miközben megvédi világbajnoki címét, összeesik a színpadon. Ez arra készteti, hogy megkérdőjelezze hitét. A családja azt akarja, hogy még erősebben higgyen. Mirjam próbálkozik, de a teste továbbra is kudarcot vall.

Láthatatlannak érzi magát, és válaszokat keres, így talál rá egy szigorúbb, konzervatívabb gyülekezetre. Titokban elutazik a nyári táborukba.

Jorunn Myklebust Syversen második nagyjátékfilmje zenéről, táncról, hitről és radikalizmusról szól, lenyűgöző vizualitással, energikus zenei világában pedig megfér egymás mellett az ABBA, Skrillex és a Starlight Express is. 

Feliratos norvég dráma, 94 perc

  • Rendező: Jorunn Myklebust Syversen
  • Szereplők: Josefine Frida, Kjærsti Odden Skjeldal, Nicolai Cleve Broch, Andrea Bræin Hovig, Espen Klouman Høiner, Fredericke Rustad Hellerud
  • Ország: Norvégia
  • Gyártási év: 2019

A Disco a 2020-as Lecce Európai Filmfesztivál megnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat, operatőrét, Marius Matzow Gulbrandsent pedig a 2020-as Göteborgi Nemzetközi Filmfesztiválon díjazták munkájáért.  

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Akvárium Klub
1051, Budapest, Erzsébet tér 12.