2021. október 23. Szombat

Adaptáld filmre a legsikeresebb gyerekkönyvek történetét!

Ismerd meg a legnépszerűbb gyerek -és ifjúsági könyveket, amelyekből könnyen film készülhet! Filmes, animációs rendezők, forgatókönyvírók, producerek és filmes egyetemisták számára szervezzük meg immár harmadik alkalommal a Mese vászonra! író+filmes találkozót a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál szakmai programjaként.

A legnagyobb hazai könyvkiadók ajánlásai alapján kiválasztottunk 9 olyan gyerek -és ifjúsági könyvet, amelyek leginkább filmre termettek, és a legnépszerűbbek voltak az olvasottsági listákon az elmúlt években. Az eseményt azzal a céllal hozzuk létre, hogy a filmesek megismerjék a hazai gyerekirodalmat és azokat filmre adaptálják. A Cinemira egyik kiemelt célja, hogy felélessze a gyerekfilmes hagyományokat hazánkban és minél több minőségi gyerekfilm készüljön itthon.

A találkozó menete

A találkozó alatt az írók és a kiadók 5-5 percben ismertetik ezen könyvek történetét a filmesekkel.

Ezt követően egy 45 perces speed dating-et szervezünk, ahol a filmesek az írókkal és kiadókkal közvetlenül beszélhetnek azokról a könyvekről, amik felkeltették az érdeklődésüket.

Az eseményre regisztrálóknak kiküldjük előre a fellépő írók neveit és könyvük rövid ajánlóját, hogy előre tudjanak foglalni időpontot a speed datingre..

Időpont: 2021. október 23.
Helyszín: Nemzeti Táncszínház 

Közönség számára a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztráció hamarosan elindul!

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Akvárium Klub
1051, Budapest, Erzsébet tér 12.