2023. ősz

Ismerd meg a legfrissebb gyerek – és ifjúsági filmterveket az alkotóktól és szavazz, hogy ki nyerje az Aranymókus díjat! Az IV. Gyerek -és Ifjúsági Film Pitch fórum egy szakmai találkozóhely, ahol a forgatókönyvírók, rendezők és producerek egymásra találhatnak.

Van egy nyerő ötleted egy gyerekfilmhez vagy épp fiataloknak szóló tv-sorozaton agyalsz? Jelentkezz a IV. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórumra, ahol szakmai zsűri értékeli a filmterved, producerekkel, rendezőkkel találkozhatsz és a legjobbak pénzdíjat nyernek! Olvasd el jelentkezési felhívásunkat itt és nevezd a forgatókönyvedet!

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál negyedik alkalommal rendezi meg a Gyerek-és Ifjúsági Film Pitch fórumot, azzal a céllal, hogy a hazai forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film -és sorozatterveik bemutatására, valamint, hogy terveikhez találjanak rendezőket, producereket, szakmai partnereket.

A fődíjról, a legjobb filmtervnek járó 300,000 forintról a gyerekzsűri dönt. A közönség szintén megválasztja a kedvenc projektjét, ami Aranymókus-díjat nyert. A filmes szakmai zsűri pedig visszajelzést ad minden projekttel kapcsolatban és külön díjat ad át.

A fórum menete

A döntősök előadják filmtervüket. Mindenkinek 4 perce lesz arra, hogy meggyőzze a filmes szakemberekből és gyerekekből álló zsűrit, valamint a közönséget a filmtervéről.

Az előadások után a résztvevők “speed dating”-en vehetnek részt, producerekkel, forgatókönyvírókkal, rendezőkkel találkozhatnak.

Szakmai zsűri

HAMAROSAN

Diákzsűri

HAMAROSAN

Díjak

CINEMIRA Film Pitch – Legjobb filmterv – 300,000 forintos fődíj amelyet a diákzsűri ítél oda
CINEMIRA Film Pitch – Közönségdíj – Szigligeti Alkotóház – 5 napos alkotói elvonulás
CINEMIRA Film Pitch Zsűri – Zsűri különdíj – A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt filmterv

Az esemény a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósul meg.

HAMAROSAN

Közönség számára a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!