Adaptáld filmre a legsikeresebb gyerekkönyvek történetét!

Ismerd meg a legnépszerűbb gyerek -és ifjúsági könyveket, amelyekből könnyen film készülhet! Filmes, animációs rendezők, forgatókönyvírók, producerek és filmes egyetemisták számára szervezzük meg immár második alkalommal a Mese vászonra! író+filmes találkozót a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál szakmai programjaként.

A legnagyobb hazai könyvkiadók ajánlásai alapján kiválasztottunk 9 olyan gyerek -és ifjúsági könyvet, amelyek leginkább filmre termettek, és a legnépszerűbbek voltak az olvasottsági listákon az elmúlt években. Az eseményt azzal a céllal hozzuk létre, hogy a filmesek megismerjék a hazai gyerekirodalmat és azokat filmre adaptálják. A Cinemira egyik kiemelt célja, hogy felélessze a gyerekfilmes hagyományokat hazánkban és minél több minőségi gyerekfilm készüljön itthon.

Időpont: 2020. szeptember 25. 10:00-11:15

Helyszín: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Nagy Auditórium (Budapest, Zugligeti út 9, 1121)

Az esemény menete

A találkozó alatt az írók és a kiadók 5-5 percben ismertetik ezen könyvek történetét a filmesekkel. Ezt követően egy 45 perces speed dating-et szervezünk, ahol a filmesek az írókkal és kiadókkal közvetlenül beszélhetnek azokról a könyvekről, amik felkeltették az érdeklődésüket. Az eseményre regisztrálóknak kiküldjük előre a fellépő írók neveit és könyvük rövid ajánlóját, hogy előre tudjanak foglalni időpontot a speed datingre.

A részvételhez regisztráció szükséges, kattints ide hozzá:

Kapcsolat

Email: info@kidfilmfestival.hu
Telefon: +3670556109

Helyszín

Millenáris Park – Nemzeti Táncszínház
Budapest, Kis Rókus u. 16-20

Kövess minket

white squirrel@3x