ANIMÁCIÓS ZSŰRI

Mikulás Ferenc

A Kecskemétfilm Kft. animációs stúdió ügyvezető igazgatója, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) igazgatója.
1940. augusztus 17-én született. 1971. február 15-től a Kecskeméti Rajzfilmstúdió vezetője, több film és filmsorozat producere (például a 100 epizódból álló Magyar népmesék sorozat, a Mondák a magyar történelemből, Vízipók-csodapók, Mesék Mátyás királyról, Leo és Fred, Az Árpádok emlékezete, Cigánymesék, Toldi stb.). Több egész estés külföldi filmben co-producer. Az általa vezetett stúdióban készült filmek és rendezőik több mint 70 jelentős nemzetközi fesztiválon kaptak díjat. A kecskeméti alkotásokat a világ számtalan országában megvásárolták, Japántól Kanadáig, Ausztráliától Finnországig. 1993-tól a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál igazgatója. Jelenleg a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója, az itt készülő filmek producere, és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál igazgatója, a Magyar Producerek Szövetsége elnökségének tagja.

Chilton Flóra

Filmrendező, operatőr, vágó
A Budapesti Metropolitan Egyetem filmoperatőr és animációs rendező mester szakán végzett. Az Északi Támpont művészeti vezetőjeként társadalmi témájú dokumentumfilmeket és kisjátékfilmeket készít. 2017-től 2022-ig az Önismereti Filmes Műhely keretein belül gyermekvédelmi intézetben élő fiatalokkal dolgozott. Operatőrként részt vett az Ernelláék Farkaséknál című film elkészítésében, ami Karlovy Vary-ban elnyerte a Kristály Glóbuszt. Filmjei rendszeresen szerepelnek hazai és nemzetközi filmfesztiválok versenyprogramjaiban, melyeken számos alkalommal díjazásban is részesültek.

Temple Réka

Executive Producer, Cinemon
Több mint 25 éves film- és televíziós iparban szerzett tapasztalattal rendelkezik, számos nemzetközi koprodukcióban közreműködött, több mint 100 díjat és jelölést szerzett világszerte. A Magyar Producerek Szövetségének főtitkára, a Színház- és Filmművészeti Intézet Animációs Osztályának vezetője. A Magyar Animációs Producerek Szövetségének elnöke, Magyarországot nagykövetként képviseli a European Animation Awards-on.

VIDEOVERSENY ZSŰRI

Szirmai Gergely

Videóblogger, filmkritikus
A Hollywood Hírügynökség, Magyarország egyik vezető videóblog-sorozatának készítője és műsorvezetője. Egyetemi tanulmányait az ELTE Bölcsésztudományi karán kezdte újságíróként, majd a Színház és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán folytatta. Reklámfilm készítőként és kreatív tanácsadóként is dolgozik, munkájával az internetes tartalomfejlesztés és a szociálmédia - integráció területén végez kísérleteket.

Hollósi Jázmin

Internetes tartalomkészítő, influencer
Hollósi Jázmin az elsők között ``robbant be`` a köztudatba TikTokon, mára 700 ezer követőt gyűjtött össze. Instagramon több mint 120 ezren követik, de YouTube-on is több mint 100 ezer feliratkozója van. Tanulmányait a MOME Média design BA szakán végezte.

Lampert Benedek

Fotós
Lampert Benedek a toy photography legós meghonosítója Magyarországon. Munkái attól különlegesek, hogy a díszlet minden elemét ő tervezi és gyártja le, a képeken csak minimális utómunka van.

Mazzag Izabella

Rendező
Az 1996-ban született Mazzag Izabella festőművész édesapja révén képek között nőtt fel, így tanult meg képekben gondolkodni. 2020-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem „dokumentumfilm-rendező művész” mesterszakán, Almási Tamás és Kékesi Attila osztályában.Második féléves vizsgafilmje, a Falkám (My Pack) immár negyedik éve intenzíven jelen van a filmes vérkeringésben. 2020-ban itthon két fődíjat is elnyert vele, majd bekerült a 24. Ji.hlava Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztiválra, a 17. East Silver Marketre Prágában, 2022-ben pedig a Kinedok dokumentumfilmjei közé, így mai napig vetítik 7 európai országban. Ugyanebben az évben Veletek című kisfilmje elnyerte a Magenta Filmfesztivál fődíját itthon, majd a „Karl Bardosh Humanitarian Cellphone Cinema Award” díjat a Cannes-ban. (Fotó: Pozsonyi Janka / Filmhu)

DIÁKZSŰRI

Topolánszky Elin Inez

Csilléry Márton

Szabó Gerda

Balla Dia

Petrucz Ádám

Kisgyörgy Szellő Írisz

Domokos Molli

Domokos Nikó

DÍJAK

CINEMIRA KIDS DÍJAK:

Aranymókus – Legjobb Magyar Gyerekfilm

Aranymókus – Legjobb Nemzetközi Rövid Animációs Film

CINEMIRA VIDEÓVERSENY DÍJAK:

Cinemira Junior Music Video – Legjobb videóklip

Cinemira Junior Music Video – Különdíj

Cinemira TikTok Cinema – Legjobb videó

Cinemira Lego videó – Legjobb videó

Cinemira Videó Verseny Közönségdíj

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Kristály Színtér
1138 Budapest, Margitsziget 23800/7.