Október 24. Vasárnap 14:00 / Nagyterem

Környezettudatos mese az újrahasznosításról a Cinemirán! Magyarországi premier!

Egy olyan világban, ahol a szemét éjjel megelevenedik, egy halom hulladék kalandjait követjük nyomon, akik a mitikus újrahasznosító kukát keresik. Mert még a szemétnek is van lelke, és megérdemel egy második esélyt.

Dobozok, palackok, csomagolások. Egyszóval hulladék. Mindenfelé széthajigálva, mindenki által elfeledve. Mozdulatlanul várnak. Egészen éjfélig. Slim egy régi kartondoboz,  aki már beletörődött sorsába, és nem hisz a Varázspiramis legendájában. Pedig a legenda szerint létezik egy varázslatos hely, ahol minden szemét újra hasznos lehet.

Slim élete örökre megváltozik, amikor megismeri Sparksot, a kis doboz. Sparks magával viszi Slimet, és haverját, Bubbles-t egy nagy kalandra, amelynek során Slim visszatér oda is, ahová eredetileg tartozott: egy játékboltba. Közben viszont szemétdomb gonosz kiskirálya, Kudo és a bandája üldözőbe veszi hőseinket. Slimre és barátaira eposzi küzdelem vár, aminek a végén talán egy második esély és egy új élet várja őket a Varázspiramisban!

A Kikukázva innovatív módon mesél a fenntarthatóságról, a legmodernebb filmművészeti technológiák felhasználásával: valódi helyszínekben mozgat  3D animált karaktereket. Életet és hangot ad a ma haszontalannak ítélt tárgyaknak, üres csomagolásnak és hulladéknak, amelyek második életre vágynak.

Feliratos olasz animációs film, 82 perc, 6+

  • Rendező: Francesco Dafano, Luca Della Grotta
  • Ország: Olaszország
  • Gyártási év: 2020

A Kikukázva című családi animációs film elnyerte a 2020-as Madridi Olasz Filmfesztivál közönségdíját, a 2021-es Giffoni Filmfesztivál Élménydíját és a WorldFest Houston Ezüst Remi-díját.

Történetéhez és elbeszélési módjából fakadóan ez a film fontos eszköz lehet a környezettudatosságra való nevelésben, méghozzá anélkül, hogy közhelyekre hagyatkozna” – mondták el a Kikukázva producerei.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Akvárium Klub
1051, Budapest, Erzsébet tér 12.

HASZNOS LINKEK
Adatvédelem
Közhasznú tevékenység