Magyar feliratos német családi film, 1 óra 41 perc, 12 éves kortól

Díjnyertes német családi film Magyarországon először a CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon!

Az Oscar-jelölt német rendező, Katja Benrath alkotását 2019-ben a legjobb gyereknek szóló Német Filmdíjjal jutalmazták, azóta a világ számos országában díjazták. 2020-ban az ifjúsági filmek legrangosabb elismeréséért, az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség díjáért is versenyben volt.

A tizenegy éves Rocca bátor, vidám és jószívű kislány, gyerekkora viszont nem átlagos: apukája asztronauta, így a bajkonuri űrközpontban cseperedik, ahol iskola helyett űrhajós kiképzést kap. Amikor édesapja felmegy a Nemzetközi Űrállomásra, a kislányt elküldik Hamburgba, hogy nagymamájánál lakjon és rendes iskolában végezze el az ötödik osztályt. Az új környezet teljesen más, mint amihez eddig hozzászokott – de Rocca nem esik pánikba, elhatározza, hogy jobbá teszi a sulit és új barátainak életét.

A családi vígjáték szórakoztató, 21. századi köntösben idézi meg olyan klasszikus ifjúsági regények pozitív szellemiségét, mint A repülő osztály vagy A két Lotti. Értékes üzenete a bátorságról, az optimizmus erejéről, az egymásra való odafigyelés fontosságáról szól, miközben megmutatja, hogy a gyerekek is képesek megváltoztatni a világot!

Időpont: Október 25. Vasárnap 11:00 / NagyHALL

  • Rendező: Katja Benrath
  • Forgatókönyv: Hilly Martinek
  • Szereplők: Luna Marie Maxeiner, Caspar Fischer Ortmann, Luise Richter, Leo Knizka, Barbara Sukowa, Fahri Yardim, Mina Tander, Michael Maertens
  • Operatőr: Torsten Breuer
  • Producer: Tobias Rosen, Heike Wiehle-Timm

Kapcsolat

Email: info@kidfilmfestival.hu
Telefon: +3670556109

Kövess minket

white squirrel@3x