Magyar feliratos olasz-spanyol családi vígjáték, 102 perc, 2019, 12 éves kortól

NYITÓFILM: Az Európai Filmakadémia Fiatal Közönség-díjának 2020-as nyertese!

Jacknek két nővére van, ezért repes a hírtől, hogy kisöccse születik, attól pedig még inkább, hogy a kis Gio extra kromoszómával rendelkezik – szülei magyarázatát félreértve azt hiszi, hogy az öccsének szuperképességei vannak. Jack később rájön, hogy Gio valójában egész másképp különleges, mint gondolta: a kisfiú Down-kóros. Az idő teltével Jack kamaszodni kezd, és egyre jobban unja, hogy foglalkoznia kell Gioval. Gimibe megy, ahol megismerkedik egy lánnyal, a szociális ügyekért nagy lelkesedéssel küzdő Ariannával.

A fiú szeretné lenyűgözni az suli menői közé tartozó lányt, így még egy rockzenekarba is belép dobosként – Gio létezését viszont megpróbálja eltitkolni előle, ezért hazudik az egész iskolának is. De az igazság nem maradhat örökre rejtve, Jack pedig idővel megtanulja, hogy a dinoszauruszokért és a szintetizátorért is rajongó Gio energikus, életteli személyisége és különleges látásmódja tényleg megváltoztathatja a világot – pont úgy, mintha szuperhős lenne.

Az öcsém dinoszauruszokat kerget kedves humorral és rengeteg optimizmussal ábrázolja egy különleges család életét, valamint egy kamasz fiú ráébredését arra, hogy nem az számít, mit gondolnak rólunk mások, hanem az, hogyan cselekszünk velük szemben.

A valós történet áltat ihletett, olasz-spanyol koprodukcióban készült családi vígjáték a 2019-es Velencei Filmfesztiválon mutatkozott be. 2020-ban megnyerte az Európai Filmakadémia Fiatal közönség díját. Magyarországon először a CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál programjában látható.

Köszönet az Olasz Kultúrintézetnek a szíves közreműködéséért!

Időpont: Október 24. Szombat 16:00 / NagyHALL

  • Rendező: Stefano Cipani
  • Forgatókönyv: Fabio Bonifacci
  • Szereplők: Alessandro Gassmann, Isabella Ragonese, Rossy De Palma, Francesco Gheghi
  • Producerek: Isabella Cocuzza, Arturo Paglia, Antonia Nava
  • Operatőr: Sergi Bartrolì
  • Zene: Lucas Vidal

Kapcsolat

Email: info@kidfilmfestival.hu
Telefon: +3670556109

Kövess minket

white squirrel@3x