Animációs zsűri

Jerzy Moszkowicz

Az Ale Kino! Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztivál igazgatója
Színházszakértőként tanult a poznańi egyetemen. Színházi- és tévés rendező. Kulturális menedzser. A poznani Gyermek Művészeti Centrum vezetője. A legfontosabb fiatal közönségnek szóló lengyel filmfesztivál, az Ale Kino! Igazgatója, amely értékes, nem-kommersz filmprodukciók nemzetközi népszerűsítését tűzte ki fő céljául. A filmfesztivál 2009-ben és 2019-ben is elnyerte a Lengyel Filmintézet díját, 2011-ben pedig az Európai Parlament Civi Europaeo Praemium-díjjal jutalmazta. Jerzy Moszkowicz a Nemzetközi Gyerekfilm Központ igazgatóságának elnöki, valamint a Nemzetközi Gyerekfilm Szövetség (ECFA) alelnöki pozícióját is betöltötte. A Lengyel Filmintézet szakértője.

M. Tóth Géza

Animációs filmrendező
Oscar-díj jelölt, Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, a KEDD Stúdió alapítója és vezetője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem egyetemi tanára. Az International Academy of Television Arts and Sciences és az Academy of Motion Picture Arts and Sciences tagja. Rendezőként és producerként több sikeres rövidfilmet, színházi produkciót, gyermekfilmet és ismeretterjesztő filmet jegyez. Alkotásai több mint 200 nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek sikerrel, és közel 100 díjat nyertek, köztük az Amerikai Filmakadémia jelölését a Legjobb Animációs Rövidfilm Oscar-díjára (Maestro, 2007). Művészeti DLA és neveléstudományi PhD fokozattal rendelkezik. Habilitált egyetemi tanár. 1994 és 1998 között a Mozgássérültek Pető András Nevelő és Nevelőképző Intézetében, 1994 és 2010 között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tanított. Ugyanitt 1995 és 2005 között az Animáció szakot vezette. Vendégtanárként több külföldi művészeti egyetemen, így londoni Royal Collage of Art Animáció tanszékén is oktatott. 2014-2019 között a Színház és Filmművészeti Egyetem rektora volt. 2019-től az SZFE tanáraként dolgozik tovább.

Libor Anita

Újságíró
Tíz éven át dolgozott szerzőként, majd szerkesztőként a Filmhunál, ahol egy életre a magyar filmek rabjává vált. Később a Friss Hús rövidfilm fesztivál szervezőjénél, a Daazo-nál helyezkedett el. 2013 és 2019 között az Index kultúra rovatát vezette. Két kislány édesanyja. A Nőklapja.hu főszerkesztője.

Rövidfilm zsűri

Balázsy Panna

Műsorvezető
Több mint két évtizedes tapasztalat televíziós és rádiós műsorvezetői, írott sajtó, PR és nemzetközi szervezeti területeken. Közszolgálati és kereskedelmi tévékben és rádiókban egyaránt dolgozott (RTL Klub, MTV, Danubius, Juventus, Neo FM, Rádió Bridge), Oscar, Grammy és Golden Globe díjátadók műsorvezetője kilenc éven át, főműsoridős showműsorok házigazdája.1995-ben elnyerte a legjobb női rádiós műsorvezető közönségdíjat a Médiahajón. Nemzetközi Kapcsolatok és Spanyol diploma, George Mason University, Virginia, USA. 9 gyermekkönyv és számos novella szerzője

Markéta Pášmová

A Zlín Filmfesztivál művészeti igazgatója
A brnoni Masaryk Egyetem filozófia tanészékén végzett. 1999-ben kezdet dolgozni programszervezőként a Zlín Filmfesztiválon. 2004-től a Zlín Filmfesztivál program részlegének vezetője, 2013 januárjától művészeti igazgatója. A filmfesztivál vezető programszervezője. Az európai mozival foglalkozik, valamint a fiataloknak szóló oktatás területén is tevékeny. Gyakori zsűritagja a témába vágó filmfesztiváloknak. Igazgatótanácsi tagja a FILMTALENT ZLÍN-nek, ami tehetséges fiatal filmkészítőket támogat, valamint tagja az Európai Gyerekfilm Szövetség (ECFA) igazgatóságának is.
Visky Ábel

Visky Ábel

Filmrendező
Bákóban született, gyermekkorát Kolozsváron tölötte, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum diákja volt. 2006 és 2010 között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Fotó, film, média szakán, filmrendezés szakirányon tanult. 2011 és 2014 között az SzFE film- és televíziószakos hallgatója volt, Szász János és Janisch Attila osztályában. jelenleg a Mesék a zárkából című egészestés dokumentumfilmen dolgozik.

Fotó: Filmhu / Pozsonyi Janka

ECFA zsűri

Felix Vanginderhuysen

Az ECFA (Európai Gyerekfilm Szövetség) főtitkára
Felix Vanginderhuysen 1954-ben született. Mesterszakos diplomáját társadalomtudományból szerezte a Leuveni Egyetemen. 1978-ban kezdett el dolgozni a Jekino nevű, minőségi gyerekfilmek promóciójával foglalkozó non-profit szervezetnél. A későbbi évtizedek során a Jenkio mind a forgalmazás, mind pedig a filmoktatás terén az egyik vezető szervezetté nőtte ki magát. 1989-ben Antwerpenben megalapította az Európai Ifjúsági Filmfesztivált, 2000-ben pedig társalapítója volt a Lessons in the Dark elnevezésű filmes iskolai projektnek. 2017-ben mindhárom szervezet (a Jekino, a filmfesztivál és a Lessons in the Dark) egybeolvadt a Flamand Gyerekfilm Intézet (JEF) formájában. 1988-ban megalapította az Európai Gyerekfilm Szövetséget (ECFA), és a kezdetektől betölti a szervezet főtitkári posztját. 2007-ben megkapta a Flamand Kulturális Minisztérium kitüntetését, a Flamand Kulturális Díjat.

Michael Harbauer

A SCHLINGEL Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója
1996-ban hozta létre a SCHLINGEL Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztivált. Az egyszerű filmhétként induló kezdeményezés mára a nemzetközi gyerek-és ifjúsági filmek legátfogóbb nemzetközi platformjává vált Európában, amely filmforgalmazással is foglalkozik. A fesztivál vezetése mellett a non-profit Saechsischer Kinder- und Jugendfilmdienst e.V szervezetet is vezeti, amely gyerekeket és serdülőket oktat filmelméletre és filmkészítésre. Michael Harbauer filmfelügyeleti pozíciót is betölt a németországi szabályzási szervezetekben.

Jo-Anne Blouin

A Montreal Nemzetközi Ifjúság Filmfesztivál - FIFEM igazgatója

Gyerekzsűri

Gyarmati Erik

Füredi Málna

Hefler Léna

Somogyi Gergő

Gombos Bori

Somogyi Roland

I. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch Fórum – Szakmai zsűri

Fonyódi Tibor

Fonyódi Tibor

A Nemzeti Filmintézet Forgatókönyv-Fejlesztési Igazgatója
1965. június 2-án született Budapesten. Első önálló kötete (A KATEDRÁLIS HARCOSAI) 1998-ban jelenik meg a debreceni Cherubion Kiadónál, a regény folytatásáért (A KATEDRÁLIS LEGENDÁJA) 2000-ben Zsoldos Péter díjjal jutalmazzák az év legjobb scifi regénye kategóriában. Az 1998 óta megjelent regényeit a zsáner legnépszerűbb darabjai közt tartják számon, melyek húsznál több új kiadást értek meg az első megjelenésük óta. Forgatókönyvírói pályafutása 2006-ban indul. Azóta számtalan filmnovella és forgatókönyv alkotója. A legtöbbet foglalkoztatott magyar forgatókönyvírók közt tartják számon. Fonyódi Tibor a Magyar Forgatókönyvírók Egyesülete (MFE-HSA) és a FilmJus forgatókönyvíró-szekció egyik alapító tagja. A Magyar Írószövetség tagja. 2019-től a Nemzeti Filmintézet Forgatókönyv Fejlesztési Igazgatója.
Ternovszky Béla

Ternovszky Béla

Animációs rendező, az NFI Televíziós Döntőbizottságának tagja
Ternovszky Béla (Budapest, 1943. május 23.) Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, érdemes művész. 1964-ben szerzett diplomát. Ezután a Pannónia Filmstúdiónál, később pedig a Filmvállalatnál helyezkedett el. Kezdetben rajzoló volt, majd mozdulattervező és rendező.
A sikeres Pumukli kalandjai-sorozat elkészítése után, 1995 és 2005 között a Stúdió II. Kft. egyik tulajdonosa és rendezője is. Első saját rövidfilmje, a Modern edzésmódszerek számos hazai és nemzetközi fesztiváldíjat nyert. Nemzetközi hírnévre a Macskafogó című nagy sikerű rajzfilmmel tett szert 1986-ban. De már sokkal korábban – a Nepp József által írt – Öt perc gyilkossággal is jelentős fesztiválsikereket ért el. Nevéhez fűződik a Mézga család sorozat rendezése is.

Divinyi Réka

Forgatókönyvíró
Balázs Béla-díjas magyar forgatókönyvíró, dramaturg, rendező. Nevéhez olyan közönségsikerek fűződnek, mint a nevéhez olyan közönségfilmek fűződnek, mint a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem, a Kaméleon, a Valami Amerika 2, a Veszettek, vagy a Társas játék HBO-sorozat első évada.

Díjak

  • Aranymókus – A legjobb magyar gyerekfilm díja
  • Aranymókus – Legjobb animációs gyerekfilm
  • Aranymókus – Legjobb élőszereplős gyerekfilm
  • Junior Mókus – Legjobb gyerek által készített film
  • Junior Mókus – Különdíj
  • ECFA zsűri díj – Európai Gyerekfilm Szövetség díja a legjobb gyerekeknek szóló rövidfilmnek
  • I. Gyerek és Ifjúsági Film Pitch Fórum – A legjobb filmterv díja
  • I. Gyerek és Ifjúsági Film Pitch Fórum – Közönségdíj