A Cinemira, hazánk egyetlen Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválja az ünnepek alatt ajándékkal készül: egy hónapig, december 6. és január 6. között online különkiadást tart. Az ünnepi időszakban 16 fiataloknak szóló kisfilm és animáció érhető el idei programjából ingyenesen a Cinemira Stream platformján, korosztály szerinti keresési lehetőséggel.

A Cinemira Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztivál 2023-as versenyfilmjeiből nyújt ingyenes válogatást, hogy minél több fiatal nézőhöz eljuttathassa a mókás, tanulságos és elgondolkodtató kisjátékfilmeket, animációkat a Streaming aloldalán keresztül, ahol életkori ajánlás szerint böngészhetőek a filmek.

A Cinemira KIDS idei filmjei közül látható a népszerű magyar rajzfilmsorozat, a Lengemesék Az ismeretlen gyógyító című epizódja, amely megosztva a fesztivál legjobb magyar gyerekfilmjének díját is elnyerte, a Téli kölykök című, nyuszikról szóló kedves stop-motion animáció és a Béküljünk ki: Behavazva című történet, amely két civakodó szomszédról és az összefogás erejéről mesél.
A kamaszoknak Cinemira TEEN versenyéről frissen érkezik a Berlinalét is megjárt Szemem sarka című animáció, amelyben egy fiú képzeli el lehetséges életét a buszon vele szemben ülő lánnyal, valamint a Takarás, a Reflektorfény és a Lights című magyar alkotások is.

A fesztivál idén először külön versenyt rendezett a középiskolások és gimnazisták által készített diákfilmeknek is, a kategória nyertesei, köztük az Old House is megtekinthető.

A Cinemira ünnepi különkiadásának teljes kínálatát itt lehet böngészni, a filmek 2024. január 6-ig lesznek elérhetőek.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Kristály Színtér
1138 Budapest, Margitsziget 23800/7