Teltházzal zajlott az idei Cinemira Filmes Felsőoktatási Börze és Diáknap. A H13 Kulturális Központban megrendezett eseményre több mint 600 középiskolás és gimnazista diák látogatott ki csütörtökön.

A 2023. október 26-án megrendezett eseményen a diákok egyedi lehetőséget kaptak arra, hogy tájékozódjanak és kérdezzenek a filmes területen történő továbbtanulási és egyéb képzési lehetőségekről. Az eseményen a Metropolitan Egyetem, a MOME, az SZFE, a NFI Pályaorientációs Program, a DUE és Petrilla Professional Makeup képviselőivel találkozhattak az érdeklődők.

Ezzel párhuzamosan a fiatalok egy 50 perces rövidfilm válogatást is megnézhettek a 2023-as Cinemira TEEN versenyre érkezett legfrissebb nemzetközi díjnyertes alkotásokból. A filmek a fiatalok mindennapi életével kapcsolatos kérdéseket, problémákat jelenítik meg a vásznon:

Az Irány Madrid (r.: Ilén Juambeltz, Nicolás Botana – Uruguay) egy fiatal, kisvárosi párról szól, aki nagyon várnak már az első közös kalandjukra, de ez nem megy olyan könnyedén, mint ahogy elképzelték.

A szív kertje (r.: Hegyi Olivér – Magyarország) a festőnek készülő Dani felvételi interjújának néhány óráját követi végig, akinek várakozás közben felszínre törnek tudatalatti problémái.

Az Én csak táncolok (Mohammad Valizadegan – Irán) egy fiatal iráni lányról szól, aki a táncban leli meg az önkifejezést, ám országának merev szabályai ebben akadályozni próbálják.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Corvin Mozi
1082, Budapest, Corvin köz 1.