Kilenc filmterv száll versenybe a IV. Gyerek-és Ifjúsági Film Pitchfórum, nyolc kamasz alkotó pedig a Junior Film Pitch Fórumon mutatja be a forgatókönyvét. A nyerteseket diákzsűri választja ki, díjat ad át a szakmai zsűri, és a közönség is megválasztja kedvenceit. A Cinemira szakmai napjára október 20-án, a MOME épületében kerül sor.

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál harmadik alkalommal rendezi meg a Junior Film Pitch Fórumot, aminek célja, hogy bemutassa, milyen témák foglalkoztatják a fiatalokat, szerintük milyen filmek érdeklik a saját korosztályukat.

A Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programja és a Cinemira a nyár folyamán rendezte Junior Script Labját, amelynek kamaszkorú résztvevői három héten át fejleszthették filmötleteiket szakemberek segítségével forgatókönyvé. Az elkészült alkotások közül 8 forgatókönyv került be a Junior Film Pitch Fórumra, ahol az alkotók szakmai zsűri előtt mutathatják be a filmterveiket.

A Junior Film Pitch Fórum szakmai zsűrijét idén Szabó Simon színművész-rendező, Borsos Miklós rendező, Pusztai Ferenc producer és Kerékgyártó Yvonne rendező-producer alkotja.

A döntős filmtervek és alkotók:

Czobor Gergő: Amore

Gergely Zazi Sára: Milica

Hadnagy Ádám: Az utolsó ütem

Harsányi Bence: A jégőrző balladája

Kárpáti Léna: Liminalibre

László Natasa: Követők

Üveges Regina: Az asztal

Zikkert Milán: Félúton

A Cinemira negyedik alkalommal rendezi meg a Gyerek-és Ifjúsági Film Pitch Fórumot, azzal a céllal, hogy a hazai forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film -és sorozatterveik bemutatására, valamint, hogy terveikhez találjanak rendezőket, producereket, szakmai partnereket.

A fődíjról, a legjobb filmtervnek járó 300,000 forintról a gyerekzsűri dönt. A közönség szintén megválasztja a kedvenc projektjét, ami Aranymókus-díjat nyert. A filmes szakmai zsűri pedig visszajelzést ad minden projekttel kapcsolatban és külön díjat ad át.

A IV. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch Fórum szakmai zsűrijét Fonyódi Tibor forgatókönyvíró, Romwalter Judit producer, Takács Ildikó producer és Kollarik Tamás filmes szakember alkotja.

A versenyző filmtervek és alkotóik:

Angyalosy Eszter: Az elengedés metafizikája

Domos Benedek: A varázspék

Lovrity Anna Katalin: Rozi és Zafír

Mácsai Miklós: Álomfogók

Nagy Zoltán: Marslakó a matektanárom

Pátkai Marcell: Szeplős Lujzi

Ruff Orsolya: Hó alatt

Szoboszlay Eszter: Találkozás

Zágoni Regina: Vaníliás vodka

A Cinemira szakmai napjának időpontja 2023. október 20., helyszíne a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Nagy Auditóriuma. A részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött, itt lehet elvégezni.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
MOME
1121, Budapest, Zugligeti út 9.