A Cinemira Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztivál abban a megtiszteltetésben részesült, hogy csatlakozhatott az Európai Gyermekfilm Fesztiválok Hálózat nemzetközi kutatási programjához. A Kreatív Európa MEDIA támogatásával hét ország rangos gyerekfilmfesztiválja vesz részt a programban, melynek célja, hogy közös nemzetközi rövidfilmcsomagokat hozzanak létre. A Cinemira ezeket a csomagokat a magyar 7-10 éves és a 11-14 éves általános iskolások számára ingyenesen juttatja el. A kiválasztott kisfilmek gyerekek és tinédzserek mindennapi életének témáit, problémáit dolgozzák fel. A magyarországi pedagógusok a 2023/2024-es tanév első félévében vehetik igénybe az ingyenes filmcsomagokat a tanórákon.

A Cinemira 2023 májusában országos felmérést indított hazai általános iskolai tanárok körében, hogy a pedagógusok meglátása alapján meghatározzák a csomagok legfontosabb témáit. Országos szinten közel 400 iskola csatlakozott a kutatáshoz. A Cinemira a kutatás eredményei alapján oktatási kiegészítő anyagokat is biztosít az általános iskolai tanárok és tanulók számára a következő tanévben. 

Az Európai Gyermekfilm Fesztiválok Hálózatának tagjai és a program résztvevői az Olympia Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztivál (Görögország), CINEKID Amsterdam (Hollandia), JEF Antwerpen (Belgium), KIDS KINO (Lengyelország), Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztivál SCHLINGEL (Németország), Zlín Filmfesztivál – Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztivál (Csehország).

Az Európai Gyermekfilm Fesztiválok Hálózatának kutatási programját a Kreatív Európa MEDIA támogatja.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Kristály Színtér
1138 Budapest, Margitsziget 23800/7.