Az idei Cinemira TEEN nagyjátékfilmes panoráma programjában három díjnyertes európai ifjúsági film látható, kettő közülük ráadásul a hivatalos mozipremier előtt, legelső alkalommal kerül vetítésre hazánkban.

Magyarországi premier, egyben a Cinemira TEEN nyitófilmje a Berlinalén legjobb ifjúsági film díjat (Generation Kplus) nyert A stand up királynője című svéd film, amelyben egy 12 éves kislány szeretné megnevettetni a gyászoló apját, ezért megpróbál összeállítani egy stand up előadást. A film nagykövete Ráskó Eszter, a magyar stand up kiemelkedő női előadóművésze. JEGYEK ITT.

Először láthatja az itthoni közönség a Cannes-ban is díjazott Olga című svájci filmet, amely az ukrán háború előzményeként is számon tartott Euromaidan idején játszódó fordulatos dráma. JEGYEK ITT.

A Cinemira Teen-en vetítik a 21. századi A legyek uraként is aposztrofálható Semmi című dán filmet is, amely Janne Teller azonos című nemzetközi bestsellere filmfeldolgozása. A dán regény hatalmas vitát váltott ki, előbb betiltották hazájában, majd egyenesen kötelező olvasmánnyá tették az iskolákban. JEGYEK ITT.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Corvin Mozi
1082, Budapest, Corvin köz 1.