Átadták a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál 2021-es szakmai napjának díjait az Akvárium Klubban. A Junior Pitch Fórumon kamaszok, a II. Gyerek és Ifjúsági Film Pitch Fórumon felnőtt alkotók filmtervei versenyeztek a filmes szakmai közönség előtt. Az Aranymókusokról és különdíjakról a gyerekzsűri döntött, valamint a közönség is kiválasztotta kedvenceit.

2021. október 8-án az Akvárium Klubban szakmai programokkal indult a Cinemira TEEN Ifjúsági Filmfesztivál. Az eseményen filmes szakemberekből álló zsűri adott visszajelzést az alkotóknak, a díjakról pedig gyerekekből és kamaszokból álló zsűri döntött.

A Junior Pitch Fórum nyertesei

A Junior Pitch Fórumon első alkalommal mutathatták be filmterveiket kamaszok, akik az ötleteiket az Nemzeti Filmintézet Fast Forward Program és a Cinemira Junior ScriptLabján fejlesztették filmtervekké szakmai mentorálassal.

A Junior Pitch Fórum fődíját (Aranymókus-díj, PlayVR belépő, Gyerekfilm Akadémia féléves forgatókönyvíró workshop) Gárdos Máté Vízszintesen lefelé című filmterve nyerte meg. Az ifjúsági zsűri indoklása szerint a tinédzserkori depresszióval és az öngyilkossággal foglalkozó filmterv olyan témát mutat be, amelyről beszélni kell, és terápiás alkotófolyamat eredménye, amely sok korosztálybélinek segíthet.

Az ifjúsági zsűri a fórum különdíját (eszközkölcsönzés a MyActionCam felajánlásával) a legmagabiztosabb pitch előadójának, Sipos Ábelnek ítélte a Holnap előtt című interaktív sorozattervért.

Szintén különdíjat (rajzfilmkészítő szett a Reflexshop felajánlásával) nyert Dévai Máté Róka Ember Gépezet című animációs filmterve.

A Squirrel Film különdíját Szirtes Berta és Lakner Dorina sorozatterve kapta. Az Életreszóló szerződés című tervük a közönség kedvencének járó Aranymókus-díjat is megnyerte.

A II. Gyerek -és Ifjúsági és Film Pitch Fórum nyertesei

A pitchfórum fődíját, a 300.000 forintos fejlesztési támogatással járó Aranymókus-díjat Felszeghy Ádám Roboék című animációs sorozata nyerte meg. A gyerekzsűri szerint a sorozat nagyon érdekes, sci-fi környezetben és modern látványvilággal mutatja meg, hogyan küzdhetnek meg mindennapi problémáikkal az óvodás- és kisiskolás gyerekek.

A gyerekzsűri innovatív jellege és jó ötletei okán különdíjban részesítette Schnabel Annabella Pulykatojás című, TikTok platformra tervezet sorozatát.

Szoboszlay Eszter Én most krokodil vagyok és felfallak című animációs elnyerte a közönség kedvencének járó Aranymókus-díjat, valamint a DIGIC Pictures leginnovatívabb filmtervnek járó díját. Lafka Dávid, a szakmai zsűri tagja és a DIGIC Pictures fejlesztési producere kiemelte, hogy a terv bátor, újszerű, humoros alapkoncepcióra épül és magában hordozza a kreatív megvalósítás lehetőségét.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Akvárium Klub
1051, Budapest, Erzsébet tér 12.