A CINEMIRA TEEN Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon a világ legkiemelkedőbb, fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítjük 13+ korosztálynak és számos filmes workshopon és előadáson vehet részt a közönség 2021. október 8-10. között az Akvárium Klubban.

A CINEMIRA TEEN az egyetlen kifejezetten kamaszoknak szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló rendezvényen a fiatalok filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit, betekintést nyerhetnek a filmgyártás rejtelmeibe, találkozhatnak a legkiemelkedőbb kortárs filmes alkotókkal, nemzetközi sorozatok sztárjaival, sőt kipróbálhatják magukat filmesként.

A fesztiválon több mint 80 országból több száz fiataloknak szóló rövid kisjátékfilm és animációs film látható. Az óránként induló filmes programban 13+ korosztálynak szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítünk. Panoráma programunkban a legkiemelkedőbb nemzetközi ifjúsági filmek kapnak helyet, amelyek korábban a világ legrangosabb filmfesztiváljain mutatkoztak be, vagy épp nyertek díjakat.

A filmek olyan, a kamaszok mindennapjait érintő témákat dolgoznak fel, mint az első csók, a gimi végi búcsú a barátoktól, az útkeresés, az anorexia, a videójáték függőség, vagy épp a szülőktől való függetlenedés kérdése.

A fesztivál betekintést nyújt a filmkészítés kulisszáiba is, így filmes, animációs, kaszkadőr, tánc koreográfia vagy akár képregény workshopokon próbálhatja ki magát a fiatal közönség. Emellett a Cinemira TEEN filmes előadásain nemzetközi sorozatok sztárjaival találkozhatnak a rajongók, így Budapestre érkezik a SKAM sorozat sztárja, Josefine Frida és a fiatalok körében népszerű sorozat alkotója, Julie Andem is.

A fiatal közönség olyan sikeres, magyar rendezőktől, mint Herendi Gábor, Nagypál Orsi, az Oscar-díjas Deák Kristóf, vagy Horvát Lilitől ismerheti meg a filmes szakma rejtelmeit. Az animáció iránt érdeklődők pedig a nemzetközi animációs és videójáték intro gyártásban élenjáró Digic Pictures képviselőivel is találkozhatnak.

Nem utolsó sorban a filmszínészet felé kacsintó fiatalok igazi castingon vehetnek részt a fesztivál teljes ideje alatt.

Jegyvásárlás

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Akvárium Klub
1051, Budapest, Erzsébet tér 12.