Lezárult a II. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórum forgatókönyv pályázata, a hatalmas érdeklődés pedig a szervezők várakozásait is felülmúlta: több mint 90 pályamű érkezett be a gyerekeknek és kamaszoknak szóló forgatókönyvek versenyére.

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál szakmai programjára fiatal közönségnek szóló, élőszereplős, vagy animációs film- illetve sorozattervekkel lehetett jelentkezni. “Egy olyan programot hozunk létre, ami felhívja a figyelmet a fiatal közönségnek szóló minőségi filmek és sorozatok fontosságára, emellett az alkotóknak egy olyan platformot biztosítunk, ahol a filmes szakma döntéshozói előtt prezentálhatják terveiket” – mondta Lakos Nóra fesztivál igazgató.

A II. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitch Fórumot 2021. október 8-án az Akvárium Klubban rendezik meg. A beérkezett tervek közül az előzsűri várhatóan 5 film és 5 sorozat-tervet választ ki, a továbbjutó alkotók az őszi pitch fórumon mutathatják be projektjeiket a szakma előtt.

A döntősök az eseményen a filmes és animációs szakma döntéshozóitól kapnak visszajelzéseket a projektjeikkel kapcsolatban, emellett a speed dating során megismerkedhetnek producerekkel, vagy egyéb a projekt számára fontos szakmai emberekkel. A legjobb filmterv alkotója 300.000 forintos fejlesztési díjat is nyer, amelyről idén is a gyerekzsűri dönt!

A II. Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórumra a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Kamasz Filmfesztivál szakmai napján, 2021. október 8-án kerül sor, az Akvárium Klubban.

Kövess minket a Facebookon, Instagramon és a TikTok-on is!

KAPCSOLAT
Email: cinemirafilmfest@gmail.com
Telefon: +36205919882

HELYSZÍN
Akvárium Klub
1051, Budapest, Erzsébet tér 12.